Székesfehérvár: a rebellis kórházigazgatók városa
2021. Május 04.
A székesfehérvári kórházról másodízben szól az országos sajtó. Előbb Csernavölgyi István főigazgató mondvacsinált menesztése miatt, most pedig az őt követő orvos-igazgató, Bucsi László hangja erősödött fel a kényszercsendben, amit megszegve - többek között - megtudhattuk, hogy a lélegeztetőgépre tettek 85%-a elhalálozik.
 

Márton Roland, a helyi MSZP szervezet elnöke a Klikktv-ben úgy fogalmazott: „drámai és döbbenetes számokat hallhattunk a kórházigazgatótól, azonban Székesfehérváron mindenki tudja, hogy mi megy a kórházban, Bucsi László ezeket csak megerősítette”.

Míg a kormány a kórházak alkalmazottait tiltja le nyilatkozattételről, addig hasonlóval próbálkozik a polgármester is, aki szerint az előválasztást most szükségtelen megtartania az ellenzéknek, ugyanis „Székesfehérvár nyugalomra vágyik". A szocialista politikus szerint „nehéz arra szavakat találni, hogy a polgármester meg akarja tiltani az ellenzéknek, hogy politizáljon. Nem fog menni neki, s helyben ez inkább kontraproduktív”. Hozzátette: „a székesfehérváriak álszentnek tartják a polgármestert a kijelentése miatt”.