Komjáthi: mulasztásos jogsértést követ el a Parlament
2021. Május 06.
Az Alkotmánybíróság több ponton elmeszelte a rabszolgatörvényként hírhedté vált Munka törvénykönyvét, Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese a Klikktv-ben úgy fogalmazott: „már ’19-ben az AB határozata alapján, igazságot kellett volna szolgáltatni a rokkantaknak. Ez nem történt meg. Úgy gondolom, a munkavállalók sem kapják ezt meg a kormánytól. 2022 után lesz munkánk bőven!”.
 

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László kiállt a DK-s Dobrev Klára miniszterelnök-jelölti indulása mellett. Komjáthi erre úgy reagált: „nem árulok el azzal titkot, hogy nekem Kordás azt mondta, hogy szerinte jót tenne a politikának egy női jelölt. De erre a kiállásra nem kapott a MASZSZ elnökségétől felhatalmazást. Hát, majd az elnökség eldönti hogyan tovább”

Hozzátette: „aki ismeri a szakszervezetek apolitikus világát, az nem kér olyat, hogy álljon a jelöltsége mellé. Én azt kérném tőlük, mint MSZP-s politikus, hogy ismerjék meg a Magyar Szocialista Párt „Kormányváltás, korszakváltás” címet viselő előválasztási programját, a miniszterelnök-jelöltünk programját, és segítsenek abban, hogy a szakszervezeti tagok dönthessenek arról, kit fognak támogatni”.