Tompos Márton: aki győzött az előválasztáson, fókuszáljon arra és nyerje meg a választást
2021. November 09.
Több mint hatvanan indultak a párt országos listáján lévő 15 helyért – mondta Tompos Márton, a Momentum szóvivője a KlikkFM Politikai Nagyító című műsorában. Hozzátette, pályázatot kellett leadni, de nem volt megkötve, hogy ki indulhat. Aki aktív tagja a pártnak, minden további nélkül pályázhatott.
 

Tompos Márton második helyen van a párt országos listáján, de mint mondta, az első helyért nem is indulhatott volna. „Fekete-Győr András helye stabil volt, de jó arcok kerültek fel a listára.”

„Esélyt latolgatni nem lehet arról, hogy melyik szervezet mennyi pozíciót kapjon. Ez egy komplex tárgyalási folyamat része lesz, ami nem érdekli a választókat, az viszont igen, hogy a helyi jelölt mutassa meg, miért lesz jobb, mint a Fidesz helyi jelöltje.”

Tompos Márton rámutatott, aki egyéniben nem nyer, az nem lesz bent a Parlamentben. „Van egy ilyen szabály. Kiindulási pont volt, ha valaki megnyeri a körzetét, marad, de a lista másoknak van fenntartva.”

A lista és a helyi jelölt két külön dolog – pontosította. Aki győzött az előválasztáson, fókuszáljon arra és nyerje meg a választást. Mint mondta, nem hiszi, hogy kényelmesebb üzemmódba kapcsolnának, ha tudnák, hogy van listás helyük, de vállalják a kockázatot, hogy elveszíthetnek két szakembert.

Kitért arra is, hogy más pozíciókból sem lépnek vissza politikusaik.

„Két rendkívül aktív képviselőnk van az Európai Parlamentben. Ha megkapták a bizalmat, akkor ezt a munkát ne hagyják félbe.”