Kunhalmi Ágnes: olyan nagy volt a társadalmi felháborodás, hogy Orbán kénytelen volt befagyasztani az üzemanyag árát
2021. November 11.
Győzelemként értékeli Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, hogy a kormány ma bejelentette, befagyasztja az üzemanyagok árát 480 forinton. A politikus a KlikkFM Politikai Nagyító című műsorában emlékeztetett, a szocialista párt nagy méretű kampányt indított Stop Orbán!Stop benzinár! címmel.
 

Mint mondta, nem hiszi, hogy Orbán Viktor ezt az ő hatásukra tette, semmit nem tesz úgy Magyarországon, hogy annak nem méri meg a társadalmi támogatottságát. „Ez az ő iránytűje. Valószínűleg olyan nagy a társadalmi felháborodás, függetlenül attól, hogy ki jobboldali, ki baloldali, hogy valószínűleg ez késztette őt a lépésre.”

Gulyás Gergely azon bejelentésére is reagált, hogy most kapnak a tanárok egy kisebb fizetésemelést, de egy nagyobb volumenűre is számíthatnak akkor, ha ez a kormány marad.

„Nem hiszem, hogy a pedagógusokat meg lehet vezetni ezzel, érdemi béremelést az ellenzék kormányra kerülésével kaphatnak. Ebben hatpárti konszenzus van, ezt a miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter is támogatja. Itt nem elég a béremelés, itt nagyarányú béremelésre van szükség. A Fidesz most ad tíz százalékot, ami nem épül be a bérbe, ez egy egyszeri juttatás. Elmennek a pedagógusok a pályáról, mert egy titkárnő is jobban keres. Nem maradnak az állami szektorban.”

Állatvédelmi törvényjavaslat-csomagról is beszélt a politikus. Szerinte szavazatszerzés miatt jött elő most ezzel a témával a kormánypárt. „Nincs olyan hét, hogy ne kerülne a nyilvánosság elé olyan állatkínzás, amitől ne fordulna fel az ember gyomra.”

Hozzátette, az ellenzék közös módosító javaslatokat nyújt be a csomaghoz. „Állatvédelmi alapot hoznánk létre, minimum 15 milliárd forintos költségvetéssel, és olyan országos telephely-hálózati rendszert, amely az elkobzott állatok biztonságos elhelyezésére szolgál.”

Kunhalmi Ágnes nagyon fontosnak nevezte, hogy bekerüljön az állatvédelem a Nemzeti alaptantervbe. „Legyen kötelező, sőt, az óvodai nevelésben is megjelenhetne. Már az állatok megismertetésébe bele lehet tenni, hogy védeni is kell őket.”