Kökény Mihály: a WHO különleges jogosítványokat kaphat, amellyel vizsgálhatná az országok védekezésének hatékonyságát

Kökény Mihály, volt egészségügyi miniszter a WHO genfi központjától hazatérve számolt be a Klikk TV Mélyvízben arról, hogy „november végén rendkívüli kongresszust hív össze a szervezet, ugyanis többen szükségesnek látják egy kötelező érvényű egyezményt pandémia esetén”.


Pulai András: még nem dőlhet hátra az ellenzék

"Jelenleg az ellenzék annak elmesélésén van, hogy van egy komolyan vehető miniszterelnök-jelölt, 106 körzet komoly jelöltjeivel és valid alternatívával" - mondta Pulai András, a Publicus Intézet vezetője a KlikkTV Mélyvízben.


Békesi László: a megnövekedett kereslet pánikszerűen és megállíthatatlanul nyomja fel az inflációt

Nem kezdtek erőteljes, forintot támogató vásárlásba a pénzpiacok a késve és rossz szerkezetben végrehajtott kamatemelés, illetve a kamatfolyosó kiszélesítésének hatására – mondta Békesi László volt pénzügyminiszter a KlikkFM Politikai Nagyító című műsorában.


Horváth Csaba: a kormány minden évben 100 milliárd forinttal kevesebbet ad a közlekedés finanszírozására

Azt szeretné a kormány, ha a főváros nem fejezné be a Lánchíd rekonstrukcióját és akkor elmondhatná, hogy alkalmatlan a főváros vezetése – mondta a KlikkFM Politikai Nagyító című műsorában Zugló szocialista polgármestere. Horváth Csaba kellemetlen kérdéseket intézett a kormány felé „Hol a pénz?” összefoglaló címmel és abban reménykedett, hogy válaszokat kap rájuk. Mint ahogy Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármester is utalt erre pártja kongresszusán, még várják a Fidesz-központtól a jó válaszokat a kellemetlen kérdésekre.


Molnár Zsolt: súlyos felelősség terheli a magyar kormányt és az MNB vezetését a forint gyengülése miatt

Soha nem adjuk föl, nehezen, vért izzadva, de kisebb sikereket el szoktunk érni – mondta a KlikkFM Politikai Nagyító című műsorában Molnár Zsolt az MSZP pártigazgatója arról a megmozdulásról, amelyen a Pénzügyminisztérium falára vetítették követelésüket Komjáthi Imrével, a szocialista párt elnökhelyettesével. A politikusok fényplakátokon is kérték, hogy csökkentse a kormány az élelmiszerek 27 százalékos ÁFA-ját.


Ujhelyi István: milyen jogon akadályozza meg a kormány, hogy Magyarországon biztonságos vakcinához jussanak hozzá a gyermekek

Választ kaptam nemhogy kérdésemre, hanem már a felvetésemre is – mondta a KlikkFM Politikai Nagyító című műsorában Ujhelyi István arra, hogy Gulyás Gerely miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán megerősítette, 10 millió vakcina áll rendelkezésre. Sőt, azt is kimondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy Magyarország Sinopharm vakcinát akar gyártani az úgynevezett nemzeti oltóanyaggyárban – tette hozzá az MSZP-Párbeszéd EP-képviselője.


Magyar György: egy esetleges kormányváltásnál is gúzsba kötve kell táncolni

Civil jogászok készülnek arra, hogy megalakítsák az alkotmányozó nemzetgyűlést, amely fel lesz kenve azzal, hogy egy kész alkotmányt hozzon előre, tegyen le az asztalra, pártok és országgyűlési képviselők nélkül, a társadalom minden rétegét bevonva – mondta Magyar György ügyvéd a KlikkFM Politikai Nagyító műsorában. Hozzátette, „szükséges, hogy népszavazással megerősítve szülessék meg Magyarországon egy olyan tisztességes alkotmány, amely valóban védi az állampolgárokat a dúvad állammal szemben és nem pártkatonák hozzák létre önérdekből, miként tették ezt most a lakcímkártyával.”


Vásárhelyi Mária: az, hogy Merkely szomorúan néz le ránk a plakátokról, az nem egy kampány

„Ha itt tényleg lesz rendszerváltás, akkor az Orbán-kormánynak nagyon sok mindenért felelnie kell. Nem csak az ellopott vagyonért, de az elrontott járványkezelésért is, ami szerintem büntetőjogi felelősséget is indokolhat” – mondta a szociológus a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.


Bangóné Borbély Ildikó: nem tud a kormány tanulni az első három hullámból

Azoknak az idős embereknek az életét veszélyezteti a kormány, akik nagyon hamar megfertőződhetnek – mondta az MSZP országgyűlési képviselője a KlikkFM Politikai Nagyító című műsorában. Bangóné Borbély Ildikó arra utalt, hogy egy új szabályozással a Covid-pozitív időseket is visszaengedhetik a kórházakból az idősotthonokba.


Komjáthi Imre: nem kíváncsi a kormány a melósok munkakörülményeire

A stratégiai partnerségi megállapodás egy igazi lózunggyűjtemény. Előszeretettel mutogatja a kormány, hogy neki vannak ilyenjei, a stratégiai partner pedig elmondhatja, hogy kötött ilyen szerződést a kormánnyal – mondta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese a KlikkFM Politikai Nagyító című műsorában.